hr-HRsl-SI
Search
Search Open/Close
Open/Close Header Details
Recept - Soparnik

Recept - Soparnik

Soparnik je autohtono hrvatsko jelo koje se još u doba Turaka spremalo na prostorima Poljičke Republike. Radi se o jednostavnom jelu s nadjevom od blitve, mladog luka i peršina između dva tanka jednostavna tijesta, a začinjeno maslinovim uljem i češnjakom. Nas je soparnik oduševio i mislimo da zaslužuje zapaženo mjesto u hrvatskoj gastronomskoj ponudi. Ako još niste, svako biste ga trebali probati jer malo koga ostavlja ravnodušnim. Mi smo za vas pripremili recept i postupak pečenja soparnika na Tasty kamenu za pečenje kako bi ovo ukusno jelo mogli uspješno spremati u vašim pećnicama.

Pročitaj više
Recept - Desertna pizza sa šumskim voćem

Recept - Desertna pizza sa šumskim voćem

Desertna pizza dokaz je da se ukusne slastice mogu ispeći i u formi pizze. Osim što je ova slatka pizza stvarno ukusna, priprema joj je poprilično brza i laka. Ako ste se zaželjeli nečeg slatkog, a spremili bi nešto na brzinu, ovaj recept je baš za vas.

Pročitaj više
Recept – Pizza Zagorje bijela

Recept – Pizza Zagorje bijela

Pizza Zagorje je pizza s nadjevom karakterističnim za Hrvatsko zagorje. Nakon dugog razmišljanja i smišljanja koje to namirnice upotrijebiti a da bi se moglo reći da je ova pizza baš iz Zagorja, odgovor smo pronašli u stihovima pjesme Lepe ti je Zagorje zelene koji idu „sira, putra, vrhnja, mleka, jajci i krompera… vse to ide v beli Zagreb grad“. Nimalo jednostavan odabir namirnica za složiti pizzu iz njih, pogotovo kad ne želite odustati niti od jedne namirnice. Dodatno je trebalo dodati nešto zeleno što simbolizira zelenu boju Hrvatskog zagorja. Nakon malo eksperimentiranja, naslala je nešto drugačija pizza koja se je poprilično svidjela prvim kušačima.

Pročitaj više
Recept - Pizza Zagorje crvena

Recept - Pizza Zagorje crvena

Crvena pizza Zagorje je varijacije bijele pizze Zagorje. I ovdje je nadjev karakterističan za Hrvatsko zagorje, ali je za razliku od bijele verzije ovdje korišten i umak od rajčice. Kao nadjev su upotrijebljene sve namirnice koje se spominju u pjesmi Lepe ti je Zagorje zelene, a to su „sira, putra, vrhnja, mleka, jajci i krompera… vse to ide v beli Zagreb grad“. Iako se na prvi pogled ova kombinacija namirnica čini pomalo neobična, rezultat je pizza gdje se sve ove namirnice stapaju u jedinstven i dopadljiv okus.

Pročitaj više
Recept – Bijela pizza s pestom od peršina A La Tasty.hr

Recept – Bijela pizza s pestom od peršina A La Tasty.hr

Bijela pizza s pestom od peršina A La Tasy.hr je pizza posebnog okusa koju jednostavno morate probati. Kao što samo ime bijela pizza govori, kod ove pizze ne koristi se umak od rajčice, a još jedna posebnost je pesto od peršina koji ovoj pizzi daje vrlo zanimljivu aromu. Ova pizza bi se mogla svidjeti i ljudima koji inače ne vole pizzu.

Pročitaj više
Recept – Focaccia S Parmezanom A La Tasty.hr

Recept – Focaccia S Parmezanom A La Tasty.hr

Focaccia je pogača slična pizzi koja je popularna u Italiji. Obično se na tijesto dodaje maslinovo ulje, začinsko bilje, sir, rajčica, masline… Mi smo za vas pripremili recept za Focaccia-u s parmezanom. Priprema je vrlo jednostavna i brza, a okus je odličan. Ovo jelo je idealno kao grickalica uz vino ili pivo, a može biti i glavno jelo.

Pročitaj više
Recept – Pizza Rapsodija A La Tasty.hr

Recept – Pizza Rapsodija A La Tasty.hr

Pizza Rapsodija A La Tasy.hr donosi savršenu kombinaciju okusa u kojoj niti jedna namirnica ne prevladava, nego su sve stopljene u jedan jedinstven okus. Sastojci: umak od rajčice, dimljeni kraški vrat, dimljena rolana slanina, gauda sir, mozzarella sir, cherry rajčica, bosiljak.

Pročitaj više
Recept – Pizza Margarita A La Tasty.hr

Recept – Pizza Margarita A La Tasty.hr

Pizza Margarita dolazi iz Napulja i s pravom se smatra kraljicom pizza. Priča o ovoj pizzi seže do daleke 1889. godine kada je kraljica Margarita Savojska posjetila Napulj. Poznati talijanski pizza majstor Raffaele Esposito iz pizzerije Brandi napravio je njoj u čast pizzu u bojama talijanske zastave. Crvena (rajčica), bijela (mozzarella) i zelena (bosiljak). Pizza je po kraljici nazvana Margarita. Espositova verzija pizze učinila je ovu hranu popularnom i simbolom talijanske kuhinje u svijetu.

Pročitaj više
Back To Top