hr-HRsl-SI
Search
Search Open/Close
Open/Close Header Details
Recept – Focaccia S Parmezanom A La Tasty.hr

Recept – Focaccia S Parmezanom A La Tasty.hr

Focaccia je pogača slična pizzi koja je popularna u Italiji. Obično se na tijesto dodaje maslinovo ulje, začinsko bilje, sir, rajčica, masline… Mi smo za vas pripremili recept za Focaccia-u s parmezanom. Priprema je vrlo jednostavna, a okus je odličan. Idealno kao grickalica uz vino ili pivo, a može i kao glavna hrana.

Tijesto

Pripremite tijesto kao za pizzu.

Sastojci za 1 foccacia-u: 250 grama glatkog brašna, 3,5 grama suhog kvasca, 1,5 dl mlake vode, prstohvat soli, 0,12 dl maslinovog ulja, malo šećera (opcionalno)

Priprema tijesta:
U posudu za miješanje dodajte redom brašno, kvasac, vodu, sol i maslinovo ulje. Tijesto je potrebno mijesiti oko 5-10 minuta sve dok se ne počinje dizati. Kada se tijesto počinje dizati, ostavite ga da odstoji u posudi oko 10 minuta. Nakon toga ga ponovno promijesite, tijesto oblikuje u kuglu koju ubacite u najlonsku vrećicu i spremite u hladnjak. Idealno je ako tijesto u hladnjaku odstoji 24 sata, a u hladnjaku se može čuvati do 5 dana. 

Tijesto izvadite iz hladnjaka barem 15 minuta prije pečenja, a idealno je oko 60-90 minuta. Lagano promijesite tijesto na radnoj plohi te ga razvucite do željene veličine, promjera oko 30 centimetara.

Priprema focaccia-e s parmezanom A La Tasty.hr

Sastojci: tijesto, maslinovo ulje, naribani parmezan

Postavite Tasty kamen za pečenje na rešetku u vašoj pećnici. Pećnicu uključite 30-40 minuta prije pečenja i namjestite je na najveću moguću temperaturu (obično 250-300 stupnjeva C). Ovisno o pećnici, preporučeni program je zagrijavanje s gornje i donje strane. Još nemate Tasty kamen za pečenje? Naručite ga ovdje.

Tijesto razvucite kao za pizzu. Razmažite ravnomjerno maslinovo ulje po cijeloj površini tijesta. Na to pospite ribani parmezan. I to je sve.

Image


Pripremeljnu focaccia-u prebacite na zagrijani Tasty kamen za pečenje i pecite oko 7 minuta, odnosno do trenutka kada focaccia dobije reš boju. Focaccia-u na kamen možete prebaciti pomoću lopate za pizzu ili malo veće daske za rezanje. Ovaj potez zahtijeva malo vještine i vježbanja, pa da bi ste si olakšali prebacivanje focaccia-e na kamen, možete se poslužiti papirom za pečenje. Focaccia-u pripremite na papiru za pečenje, zatim prebacite focaccia-u na lopatu za pizzu ili dasku za rezanje, te samo lagano povucite papir zajedno s focaccia-om na kamen za pečenje. Nakon što je focaccia pečena, prebacite je pomoću lopatica ponovno na lopatu za pizzu ili dasku za rezanje.

Dobar tek želi Vam Tasty.hr!

Print
3832 Rate this article:
4.2
Back To Top