hr-HRsl-SI
Search
Search Open/Close
Open/Close Header Details
Recept – Pizza Rapsodija A La Tasty.hr

Recept – Pizza Rapsodija A La Tasty.hr

Pizza Rapsodija A La Tasy.hr donosi savršenu kombinaciju okusa u kojoj niti jedna namirnica ne prevladava, nego su sve stopljene u jedan jedinstven okus. Sastojci: umak od rajčice, dimljeni kraški vrat, dimljena rolana slanina, gauda sir, mozzarella sir, cherry rajčica, bosiljak.
 

Tijesto za pizzu

Sastojci za 1 pizzu: 250 grama glatkog brašna, 3,5 grama suhog kvasca, 1,5 dl mlake vode, prstohvat soli, 0,12 dl maslinovog ulja, malo šećera (opcionalno)

Priprema tijesta:
U posudu za miješanje dodajte redom brašno, kvasac, vodu, sol i maslinovo ulje. Tijesto je potrebno mijesiti oko 5-10 minuta sve dok se ne počinje dizati. Kada se tijesto počinje dizati, ostavite ga da odstoji u posudi oko 10 minuta. Nakon toga ga ponovno promijesite, tijesto oblikuje u kuglu koju ubacite u najlonsku vrećicu i spremite u hladnjak. Idealno je ako tijesto u hladnjaku odstoji 24 sata, a u hladnjaku se može čuvati do 5 dana. 

Tijesto izvadite iz hladnjaka barem 15 minuta prije pečenja, a idealno je oko 60-90 minuta. Lagano promijesite tijesto na radnoj plohi te ga razvucite do željene veličine, promjera oko 30 centimetara.

Umak za pizzu

Sastojci: 1 žličica brašna, 1,5 dl pasirane rajčice, 10 grama maslaca, 1 žličica maslinovog ulje, 1 žličica šećera, prstohvat soli, malo papra, 1 žličica mljevene crvena slatke paprike, malo origana

Priprema:
U posudi otopite maslac te dodaje brašno i to malo prepržite. Dodajte rajčicu, dobro promiješajte i malo prokuhajte. Zatim dodajte šećer, sol, papar, mljevenu crvenu slatku papriku, maslinovo ulje i origano. To sve prokuhajte još jednu minutu.  

Priprema pizze Rapsodija A La Tasty.hr

Sastojci: umak za pizzu od rajčice, dimljeni kraški vrat, dimljena rolana slanina, gauda sir, mozzarella sir, listovi bosiljka

Postavite Tasty kamen za pečenje na rešetku u vašoj pećnici. Pećnicu uključite 30-40 minuta prije pečenja pizze i namjestite je na najveću moguću temperaturu (obično 250-300 stupnjeva C). Ovisno o pećnici, preporučeni program je zagrijavanje s gornje i donje strane. Još nemate Tasty kamen za pečenje? Naručite ga ovdje.

Na razvučeno tijesto dodajte i razmažite umak od rajčice. Na umak od rajčice ravnomjernu dodajte naribani gauda sir. Zatim na sir dodajte kriške dimljenog kraškog vrata. Na to posložite rolanu dimljenu slaninu tako da prekrijte cijelu površinu pizze. Na slaninu dodajte kockice mozzarella sira, cherry rajčicu prerezanu na pola i listove bosiljka. Listove bosiljka možete uzduž prerezati na pola.

Image

Savjet: pizza se na kamenu za pečenje ispeče u nekoliko minuta. Sastojcima poput šunke ili slanine potrebno je nešto više vremena da se dobroispeku, pa ih je poželjno prije malo termički obraditi. Neke pizzerije također termički obrađuju hranu prije stavljanja na pizzu. Osobno ne volim kad mi u pizzerijama posluže pizzu na kojima su namirnice ostale polu sirove. Najlakši i najbrži način da malo termički obradite namirnice je pomoću mikrovalne. Uzmite tanjur koji može u mikrovalnu. Na njega stavite ubrus, a na ubrus posložite šunku, slaninu, salamu ili neku drugu namirnicu. Prekrijte to još jednim ubrusom. Stavite u mikrovalnu i zagrijavajte 20-30 sekundi. Na ovaj način namirnice će biti djelomično pečene, a ubrus je upiti i dio masnoća, pa će i pizza biti laganija i sa manje kalorija.


Pripremeljnu pizzu prebacite na zagrijani Tasty kamen za pečenje i pecite oko 5 minuta, odnosno do trenutka kada je pizza na izgled pečena. Pizzu na kamen možete prebaciti pomoću lopate za pizzu ili malo veće daske za rezanje. Ovaj potez zahtijeva malo vještine i vježbanja, pa da bi ste si olakšali prebacivanje pizze na kamen, možete se poslužiti papirom za pečenje. Pizzu pripremite na papiru za pečenje, zatim prebacite pizzu na lopatu za pizzu ili dasku za rezanje, te samo lagano povucite papir zajedno s pizzom na kamen za pečenje. Nakon što je pizza pečena, prebacite je pomoću lopatica ponovno na lopatu za pizzu ili dasku za rezanje.

Dobar tek želi Vam Tasty.hr!

Print
856 Rate this article:
5.0
Back To Top